گرمایش جهانی اقیانوس‌ها را تکان داد-راهبرد معاصر
شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها

گرمایش جهانی اقیانوس‌ها را تکان داد

گرمایش زمین، باعث ایجاد امواج لرزه‌ای قوی‌تر شده و انرژی امواج اقیانوس از اواخر دهه ۱۹۸۰ سالانه ۰.۲۷ درصد افزایش یافته و اقیانوس اطلس شمالی بیشترین تأثیر را از این افزایش گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 20
کد خبر: ۲۱۹۴۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ ویفروم گزارش داد: همان‌طور که امواج اقیانوس‌ها بالا و پایین می‌روند، نیرویی به کف دریا وارد و امواج لرزه‌ای ایجاد می‌کنند. این امواج لرزه‌ای به قدری قدرتمند و گسترده هستند که به‌عنوان یک ضربه ثابت بر روی لرزه نگارها، همان ابزاری که برای پایش و مطالعه زمین لرزه‌ها استفاده می‌شود، ظاهر می‌شوند. این سیگنال موج در دهه‌های اخیر شدیدتر شده و منعکس‌کننده دریا‌های طوفانی فزاینده و موج بیشتر در اقیانوس‌هاست.

در تحقیق جدیدی که نتایج آن در مجله Nature Communications منتشر شده است، مشخص شد که این افزایش در سراسر جهان طی چهار دهه گذشته وجود داشته است. این داده‌های جهانی، همراه با سایر مطالعات لرزه‌شناسی اقیانوسی، ماهواره‌ای و منطقه‌ای، افزایش چندین دهه انرژی امواج را نشان می‌دهند که همزمان با افزایش طوفان ناشی از افزایش دمای جهانی است.

نتایج نشان می‌دهد که میانگین انرژی امواج اقیانوس در سطح جهان از اواخر قرن بیستم با نرخ متوسط ۰.۲۷ درصد در سال افزایش یافته، با این حال، از سال ۲۰۰۰، این افزایش متوسط جهانی در نرخ ۰.۳۵ درصد در سال صعود کرده است.

این نتایج مشخص کردند که امواج اقیانوس اطلس شمالی در دهه‌های اخیر در مقایسه با سطوح تاریخی، سریع‌ترین شدت را داشته‌اند. این مورد با نتایج تحقیقات اخیر که نشان می‌دهد شدت طوفان اقیانوس اطلس شمالی و خطرات ساحلی در حال افزایش است، مطابقت دارد.

این‌ها و سایر مطالعات لرزه‌نگاری اخیر با هم نتایج حاصل از تحقیقات آب‌وهوا و اقیانوس را تکمیل می‌کنند که نشان می‌دهد طوفان‌ها و امواج با گرم شدن آب‌وهوا تشدید می‌شوند.

اقیانوس‌ها حدود ۹۰ درصد از گرمای اضافی مرتبط با افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های انسانی را در دهه‌های اخیر جذب کرده‌اند. این انرژی اضافی می‌تواند به امواج مخرب‌تر و طوفان‌های قوی‌تر تبدیل شوند.

نتایج، هشدار دیگری را برای جوامع ساحلی ارائه می‌دهد که افزایش ارتفاع امواج اقیانوس می‌تواند خطوط ساحلی را تحت تأثیر قرار دهد، به زیرساخت‌ها آسیب برساند و زمین را فرسایش دهد. اثرات افزایش انرژی امواج با افزایش مداوم سطح دریا که توسط تغییرات اقلیمی و فرونشست ایجاد می‌شود، بیشتر خواهد شد و آن‌ها بر اهمیت کاهش تغییرات آب‌وهوایی و ایجاد انعطاف‌پذیری در زیرساخت‌های ساحلی و راهبرد‌های حفاظت از محیط زیست تأکید می‌کنند. / ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده